linux.autostatic.com

Linux Audio Babble

Pneuman remix release

No comments

Kom niet meer aan de finishing touch toe dus bij deze gooi ik 'm maar op het interweb ook al is de remix voor mijn gevoel nog niet af.

Alle samples komen uit Hydrogen, de MIDI sequencing is gedaan met seq24 en alles komt samen in Qtractor dat ik weer als mixer en plug-in host heb gebruikt. Als autotuner heb ik Zita-AT1 gebruikt, twee keer want Zita-AT1 houdt niet zo van overlappende samples. Verder nog een Yoshimi'tje omdat sommige patches niet goed klonken met de ZynAddSubFX DSSI plug-in in Qtractor. En ook nog een Zita-DPL1 als limiter op de Master bus. Heb een hele waslijst aan plug-ins gebruikt maar de belangrijkste zijn toch wel de MDA Vocoder die ik voor de 'tweede' stem in het refrein heb gebruikt. En de Calf Saturator, die zit op de stem en de snare in het refrein. Speciale vermelding voor de Rubberband library dat alle samples feilloos heeft gepitcht van zo'n 85BPM naar 125BPM. Bij sommige samples gebeurde dat nog real-time dus er kan wat gekraak en geklik in de mix zitten.

Leigh, bedankt voor de stems, heb er superbruikbare samples uit weten te halen. Uiteindelijk heb ik best wel veel uit de originele track gebruikt, zoals o.a. vocals, crash, hihat, bas en piano. Jammer dat het niet gelukt is om de track helemaal naar mijn zin te krijgen maar als ik 'm nu niet release wordt het pas maanden later. M'n meissie staat op het punt te bevallen.

Later deze week nog een blogje over deze track, over wat ik er nog aan zou willen verbeteren en wat er zoals mis ging tijdens het werken aan deze track. Want mijn god, computer lag af en toe nog net niet op het platje.

No comments

Leave a comment

(optional field)
(optional field)
Remember personal info?
Small print: All html tags except <b> and <i> will be removed from your comment. You can make links by just typing the url or mail-address.