LAC2011: Linux Sound Night

Na dik een kwartier lopen met ruim 20 kilo aan spullen kwam ik aan bij The Venue. Te laat voor een soundcheck. Ja, had begrepen dat de bar niet open zou gaan bij The Venue en dat je zelf maar wat mee moest brengen dus moest eerst nog wat bier halen. Dacht dat Ieren wel van een lekker biertje hielden. Budweiser? Miller? Heineken? Hallo, is er ook echt bier? Uiteindelijk maar een 6-pack halve liters Tuborg gehaald. Maar daardoor dus wel te laat voor de soundcheck. No biggie, een linecheck volstaat voor mij ook wel. Aardige gasten die ons opvingen. Een van de jongens verontschuldigde zich nog dat hij in eerste instantie mijn aanmelding had afgewezen. ‘Thanks for challenging me’.

Terwijl ik mijn spullen aan het neerzetten was begon Nova deViator al met hun performance. Echt supergoed, IDM v3.1, twee mensen die goed wisten waar ze mee bezig waren. Daarna was het de beurt aan Notstandskomitee. Een Korg Nanokey, een mixertje, een notebook en een Behringer BCF2000. Vooral die BCF2000, wat Malte Steiner daar uit trok was bijkans fenomenaal. Ik hou van mensen met een goeie instrumentbeheersing, nou, in het geval van Malte Steiner hou ik van mensen die perfect weten hoe zo’n BCF2000 werkt en er de geniaalste dingen mee kunnen doen. Echt fantastisch wat die man aan het doen was. Daarna was het mijn beurt. Ging nagenoeg vlekkeloos. Heerlijk om te doen en het sloeg nogal aan, vooral ook omdat ik de enige was die live popmuziek bracht.

Daarna was de avond eigenlijk verloren en taaide iedereen vrij snel af. De ‘muziek’ was ook bij vlagen niet om aan te horen. Ook snap ik echt niet waarom je op een podium gaat staan tijdens een Linux Sound Night met een notebook met Windows en Ableton Live. Kennelijk heeft die man een CSound plug-in geschreven maar eerlijk gezegd interesseert mij dat geen reet. Ik ga toch ook niet met een Volkswagen GTI naar een autoshow voor Japanse auto’s? Aan die autoshow is één simpele eis gesteld, één: je auto moet uit Japan komen. En dan kom je toch nog met een Duitse bak en krijg je nog een podium ook. #fail

Ben teruggelopen met Rui en Frank Neuman. Frank is al jaren de ‘Master of Ceremonies’ van de LAC conferenties. Twee hele toffe mensen. Frank heeft ons gevraagd voor morgen een kort presentatietje te doen in plaats van de Keynote van Fons Adriaensen. Fons Adriaensen heeft op het laatste moment verstek moeten laten gaan vanwege pure overmacht. Dus morgen om 10 uur moet ik daar dus weer fris en fruitig staan. Ga iets doen met seq24 denk ik. Maar eerst naar bed, slapen en me morgen weer verbazen over al die mensen die ‘s ochtends vroeg vette worsten als ontbijt vreten.

LAC2011: Linux Sound Night

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *